Nafta hind taandub, aktsiad tõusevad

Fredy-Edwin Esse, California 08. märts 2011, 13:49

OPECi väidetav plaan suurendada toornafta tootmismahte tõi kaasa naftahinna kerge languse pärast marulist tõusu, aktsiaturud on sellest võitmas.

Nafta hinnad on taandunud kahe ja poole aasta tippudest, mis on osalt tingitud Financial Timesi tänasest artiklist. Seal kirjutati, et riigid nagu Kuveit ja Araabia Ühendemiraadid plaanivad Saudi Araabia eeskujul tõsta toornafta ammutamismahte.

Selle tulemusel on investorid asunud täna ostma taas aktsiaid, sest suurem naftapakkumine peaks hindasid leevendama ja vähendab hirmu, et kõrged naftahinnad hakkavad maailmamajanduse kasvule vastu töötama.

"Nafta hind on alla liikumas tänu kuulujuttudele, et Gaddafi otsib lahkumisvõimalust Liibüa eesotsast ning et OPEC tõstab tootmismahte," ütles Rabobank Internationali analüütik Jane Foley AP-le. "Nafta hinna languse tõttu on isu riski järele kergelt kasvamas."

New Yorgi börsil on nafta hind võrreldes esmaspäevase tipuga taandunud kahe dollari jagu, 104,33 dollarini barrelist. Brenti segu hind Londoni börsil on tipust langenud nelja dollari võrra, 114,58 dollarini barrelist.

Euroopa peamised aktsiaturud on täna keskpäevaks plussis. Londoni börs on tõusnud 0,09%, Prantsuse CAC 40 0,35%, Saksamaa DAX 0,33% ning Hispaania IBEX 35 0,12%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2011, 10:48
Otsi:

Ava täpsem otsing