Exxon: tootmise tõstmine läheb maksma 100 miljonit päevas

Rait Rebane 09. märts 2011, 20:15

Turuväärtuse poolest maailma suurim firma plaanib järgmised 5 aastat kulutada iga päev 100 miljonit dollarit, et suurendada tootmisvõimsust. Peamiselt läheb raha uute gaasi ja nafta pumbajaamade ehitamiseks.

Exxoni tegevjuht teatas täna New Yorkis toimunud kohtumisel, et sel aastal kulutab ettevõte investeeringutele aastatagusega võrreldes 5,6 protsenti rohkem, kokku 34 miljardit dollarit. Kuni 2015. aastani jääb eelarve 33 ja 37 miljardi dollari vahele.

Sel aastal plaanib ettevõte suurendada nafta- ja gaasitootmist 3-4 protsendi võrra. Järgmise kahe aasta jooksul loodetakse valmis saada 11 uut projekti.

Exxon tõstab kulutusi avastamata nafta- ja gaasimaardlate otsinguteks. Samuti uuendab firma Aasia nafta- ja keemiatehaseid, et suurendada tarnet kõige kiiremini arenevale energiaturule. Eelmisel aastal tõusis tootmine 13 protsenti, mis on suurim hüpe pärast 1999. aastat, kui Exxon omastas konkurendi Mobili.

Täna keskpäevaks on ettevõtte aktsiahind langenud 0,71 protsenti 84 dollarini. Musta kulla hind on kukkunud 0,6 protsenti 104,41 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2011, 20:15
Otsi:

Ava täpsem otsing