Silvia Kruusmaa • 9. märts 2011 kell 13:50

Kohtunik kahtlustab prokuröri pahatahtlikkuses

Pooleaastase vahega kaks avariid teinud ning autol sarnaste vigastuste tekkimise tõttu kindlustusfirmale valeandmete esitamise kahtluse alla sattunud staažikas kohtunik peab riigiprokuröri tegevust tema kriminaalasja menetlemisel pahatahtlikuks, kuid riigiprokuratuur juhtumit ei kommenteeri.

Kohtuniku kinnitusel hakkas kindlustusfirma avaldust menetlema "juhuslikult" riigiprokurör, kellega kohtunikul on ametialaselt juba pikki aastaid pingelised suhted, mis on tingitud sellest, et kohtunik on enda sõnul keeldunud koostööst prokuratuuri ja politseiga, vahendasid ERR Uudised.

"Minult seletust võtmata viidi prokuröri ja tema kaitsepolitseinikust elukaaslase juhtimisel minu elukohas läbi tõeline jõudemonstratsioon: ettekäändeks toodi läbiotsimismääruses avariilisele autole remonti teinud firma dokumentide otsimine, mida aga tegelikult loodeti leida pole teada," rääkis kohtunik.

Kohtuniku kinnitusel ei luba aga kriminaalmenetluse seaduses käsitletud menetlustoimingute erikord kohtuniku ruume otsida läbi ilma presidendilt selleks saadud nõusolekuta.

Mullu suvel taotles riigiprokurör kohtunikult selgitust küsimata riigikohtult luba talle süüdistuse esitamiseks, kuid riigikohus kuulanud ära kohtuniku enda selgitused ja tutvunud riigiprokuröri taotlusega, selleks luba ei andnud ning saatis kriminaalasja prokuratuuri tagasi.

Hetkel kuum