Sberbank ostab Venemaa vanima investeerimispanga

Fredy-Edwin Esse, California 11. märts 2011, 11:20

Venemaa suurim pank Sberbank on sisenemas investeerimispanganduse maastikule, ostes ära Troika Dialogi, vahendab Bloomberg.

Riigi juhitav Sberbank nõustus maksma vähemalt miljard dollarit 63,6% osaluse eest Troikas, mida omab tegevjuht Ruben Vardanian ning tema äripartnerid ja ülejäänud 36,4% ostetakse Standard Bank Groupilt.

Venemaa vanima investeerimispanga ülevõtmine aitab tegevjuhil German Grefi ühe sammu võrra lähemale eesmärgile muuta 170-aastane Sberbank kõiki finantsteenuseid pakkuvaks pangaks. Gref astus Venemaa majandusministri kohalt tagasi, et asuda 2007. aastal juhtima endist nõukogudeaegset hoiupanka.

Troika ja Sberbank 23 kodu- ja välismaise panga hulgas, mille valitsus välja valis, et varasid müües teenida järgneva kolme aastaga vähemalt miljard rubla. Alles 14. veebruaril teenis valitsus 10% VTB osaluse müügist 3,3 miljardit dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. March 2011, 11:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing