Teretulemast iPad 2

Rait Rebane 11. märts 2011, 20:56

Tänasest paiskas tehnoloogia gigant Apple müüki oma tahvelarvuti uuendatud versiooni. Paljude analüütikute hinnangul võib ettevõtte müüa uut iPadi esimese nädalavahetusega üle 600 000 ning seega ületada eelkäija müügirekordit.

Eelmise aasta aprillis debüteerinud iPadi osteti esimese päevaga enam kui 300 000 eksemplari, esimese üheksa kuuga jõuti 15 miljonini. Vaatamata paljudele uuendustele jääb värske iPadi hind samasse hinnaklassi ehk 499 ja 829 dollari vahele.

„Apple’il on turul pikk edumaa,” teatas Bloombergile Creative Strategiesi analüütik Tim Bajarin, „hinnanguliselt müüb ettevõtte esimese kahe päevaga enam kui 500 000 iPad 2 ning konkurentidel läheb järelejõudmisega veel aastaid.”

Bajarin koos Rodman & Renshaw ja Piper Jaffray analüütikutega prognoosib, et uue tahvelarvuti müük ületab eelkäijat. Mehe sõnul annab uue seadme turuletoomine ettevõtte aktsiale korraliku tõuke.

Täna keskpäevaks on Apple aktsiahind kerkinud 1,21 protsenti 350,85 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. March 2011, 08:02
Otsi:

Ava täpsem otsing