Tamming: müüksin Tavidi

Katre Pilvinski 14. märts 2011, 00:00

"Börsileminek on klassikaline meetod, kuidas firma väärtus rahaks muuta," kommenteeris Tamming Läti kullakaupleja Goldinvest Asset Management Balti alternatiivbörsile minekut.

"Head ettevõtet keegi börsile ei vii, aga kui tahetakse tulevasi kasumeid kätte saada, siis selleks on börs väga hea meetod. Goldinvest Asset Managementi kasumites polnud mingeid numbreidki. Ma väga imestaks, kui mõni inimene nende aktsiaid ostaks," sõnas ta ja lisas, et ta ei oska Eestist isegi sellist võrdlust tuua, kuna Goldinvest Asset Management on nii väike ettevõte.

"Praegu me seda firmat konkurendiks ei pea. Kuid nende börsileminek on tore, kuna igasugused majandustegevused on teretulnud. Kuid ma näen seal kindlasti omanike huvi kiirelt raha teenida ja saada kätte 10-20 aasta kasum," märkis Tamming. "Mina müüks Tavidi ka 20 aasta kasumiga maha," lisas ta.

Kui keegi soovib Tammingult Tavidit osta, siis peaks ta Tammingule ettevõtte eest pakkuma 80 miljonit eurot ehk 1,25 miljardit krooni.

Ettevõtte omaniku sõnul Tavid ei kavatse praegu First North Balticu alternatiivbörsiga liituda. "Me pole selle vastu praegu huvi tundnud, kuid kui me tulevikus Tavidis enam tööd teha ei viitsiks, siis me ka viiksime oma ettevõtte börsile - seda ma kindlasti ei välistaks."

Tema sõnul võiks 5-7 aasta möödudes siiski Tavidi müüa. "Kui inimene on 60-70aastane ja tegeleb ainult äriga, siis on ju inimeses ikkagi midagi valesti, arvan ma," nentis Tamming.

Goldinvest Asset Management on asutatud 1997. aastal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing