Tokio börsilt lahkus täna 287 miljardit $

Katri Soe-Surén 14. märts 2011, 12:46

Tänane maavärinajärgne ja võimalikust tuumakatastroofist kannustatud müügipaanika viis Tokio börsilt välja ligikaudu 23,5 triljonit jeeni ehk 287 miljardit dollarit.

„Jaapani institutsioonide jaoks on lõppemas äriaasta. Nemad oleksid Tokio börside netomüüjad olnud niikuinii, märtsis panevad nad aasta kasumid lukku, nii et tänane müügisurve tuli suuresti neilt,“ kommenteeris toimunut fondijuht Mitsuhsige Akino.

„Teisalt, välismaalased olid ostnud novembrikuust saadik üle 2,75 triljoni jeeni väärtuses aktsiaid, mis surus Nikkei mitu protsenti kõrgemale, nii et pole ime, et nad üritasid oma kaotusi ohjes hoida või siis oma kasumit nii palju kätte saada kui võimalik, ja see kergitas müügimahtusid,“ lisas Akino.

Müügi peamisteks põhjusteks nimetati hirmu uute maavärina järeltõugete ees ja probleeme tuumajaamadega. Maaklerite sõnul müüsid täna erainvestorid isegi agressiivsemalt kui suured tegijad.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. March 2011, 12:33
Otsi:

Ava täpsem otsing