Föderaalreserv näeb USA majanduse tugevamat taastumist

Rait Rebane 15. märts 2011, 21:44

Täna kinnitasid Föderaalreservi juhid, et Ühendriikide majanduse taastumistempo on kindel ning kõrgetel kütusehindadel on vaid ajutine mõju inflatsioonile. Samuti kinnitasid keskpanga pead, et Föderaalreserv jätkab 600 miljardi dollari suuruse abipaketiga kuni juuni lõpuni, mil programm läbi saab.

„USA majandus liigub kindlalt õiges suunas ning olukord tööturul paraneb järk-järgult,” teatas Föderaalreservi komitee täna Washingtonis korraldatud seminaril „Kõrgete kütusehindade mõju on inflatsioonile lühiajaline. Me jälgime hoolega inflatsiooni liikumist ning inflatsiooniootusi.”

Tänane avaldus on Föderaalreservi juhi Ben Bernanke ja tema kolleegide positiivsemaks muudetud nägemus Ühendriikide majanduse taastumisest. Tänases kõnest oli Bernanke välja jätnud viimasel ajal palju kuuldud fraasi „pettumust valmistavalt aeglane”, mis käis majanduse taastumise kohta. Juhid tunnistasid, et tarbeainete, eeskätt nafta, hinnad on liiga kõrged, kuid lükkasid ümber inflatsioonihirmu.

Samas ei maininud Föderaalreserv tänases avalduses midagi Jaapanis toimuva kohta.

Vaatamata USA keskpanga optimistlikumale väljavaatele, on Wall Street üldises languses. Dow on õhtuks kukkunud 0,97 protsenti, Nasdaq -1,07 protsenti ja S&P -0,91 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. March 2011, 21:44
Otsi:

Ava täpsem otsing