Analüütik: riske ei tasu võtta 

Raivo Sormunen, Silvia Kruusmaa 16. märts 2011, 08:20

Usun, et peale viimaseid uudiseid on põhjuseid, et olla finantsturgudel riskide võtmisel ettevaatlik. Kuigi Jaapani turg on oluliselt langenud, ei soovita me investoritel hetkel oma positsiooni Jaapani aktsiates suurendada, ütles Swedbanki Balti Investeerimiskeskuse analüütik Evelin Heinam.

"Praegu on liiga palju ebamäärasust nii majanduslike mõjude, edasiste võimalike kahjude (tuumaprobleemid) kui konkreetsete ettevõtete kasumite mõju osas. Eelmise maavärina korral jaanuaris 1995 langes Nikkei 225 indeks 25% järgmise kuue kuu jooksul. Kuigi tollast langust mõjutasid ka muud faktorid, võib seni nähtud 18% langus Jaapani turul siiski süveneda, kuna praeguse katastroofi mõjud on selgelt suuremad. Tookord taastus turg aasta lõpuks siiski katastroofi eelsele tasemele," selgitas Heinam.

Kuigi nende kahe katarsroofi mõju ei ole päris võrreldav, tuleb arvestada ka võimalusega, et praegu võivad turud olla olulises osas katastroofi mõjusid juba sisse hinnanud, mis tähendab, et taastumine edasistest võimalikest langustest võib toimuda kiiremini. "Seega ei soovita me pikajalisel investoril aktsiate osakaalu praegu ka oluliselt vähendada, kuid suurema allokatsiooni korral aktsiates soovitame oma aktsiarisk üle vaadata," sõnas analüütik.

 

 

 

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. March 2011, 11:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing