Silvia Kruusmaa • 16. märts 2011 kell 6:31

Jaapani katastroof ohustab Baruto karjääri

Jaapanit tabanud katastroofi ja sealse sumoliidu põikpäisuse tõttu võib halvemal juhul lõppeda Eesti sumomaadleja Kaido Höövelson alias Baruto karjäär. Kõik sõltub sellest, kui kaua eestlase närvid kriisikoldes vastu peavad, kirjutas Postimees.

Maavärinast ja sellele järgnenud tsunamist tulenenud probleemid tõusva päikese maa pealinna tuumaelektrijaamadega olid piisav põhjus, miks Baruto kolis Tokyost 400 km lõuna pool asuvasse Osakasse tuttava juurde.

Baruto olukord Jaapani rahvusspordiala kangelasena pole sugugi roosiline, sest kangekaelse Jaapani sumoliidu avalduse tõttu pole välistatud, et Barutole jääb tänavune aasta sumoprofina sootuks viimaseks: nimelt kinnitas kokkuleppematšide uurimise tõttu sumotoridele riigist väljasõidu keelu peale pannud sumoliit pärast katastroofi, et Jaapanist lahkumine tähendab ka sumost lahkumist. Kuigi Baruto loodab südamest, et asjad nii kaugele ei lähe ja hullem on möödas, ei välista ta siiski, et katastroofi laienedes tuleb siiski osta lennupilet mõnesse muusse riiki.

Hetkel kuum