Mühisev kasv viis automüügi 2002. aastasse

Anne Oja 17. märts 2011, 00:00

Euroopa automüüjate statistika järgi kasvas uute autode müük veebruaris Baltimaades tunduvalt rohkem kui mujal ELis, ulatudes erandlikult üle 100% piiri. Kuivõrd Saksamaa ja Prantsusmaa kasvatasid oma müüki mõneteistkümne protsendi võrra ja samuti suuremate autoostjate Itaalia, Hispaania ja Suurbritannia müüginumber tegi aastaga tagasikäigu, jäi ELi keskmine kasv 0,9 protsendile.

"Baas, kust see kasvas, oli ka nii väike, et pole mingi ime," kommenteeris Pärnpuu Balti riikide automüügitulemusi. "Siin on vaja vaadata, mitu autot müüdi, mitte protsente."

Koguseliselt müüdi Eestis tänavu veebruaris 870, Lätis 535 ja Leedus 925 uut sõidukit.

Siiski näitavad numbrid, et uute autode müük hakkab vaikselt taastuma, märkis Pärnpuu. Aasta kokkuvõttes jääb uute autode müük samuti 2002. aasta tasemele, arvas Pärnpuu.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liidu juht Jaak Uudla selgitas veebruaris rohkem kui kahekordistunud uute autode müüki pankade sooviga autoliisingusse taas raha paigutada. "No baas oli paari-kolme aasta taguse müügiga võrreldes väga madal, seetõttu pidigi müük kasvama," sõnas Uudla. "Eks see tähendab ka seda, et liisingufirmad on hakanud jälle oste finantseerima. Vahepeal põlati ka väga head pakkumised ära, kuid nüüd tehakse rohkem positiivseid otsuseid."

Uudla lisas, et aasta kokkuvõttes kujuneb uute autode müügikasvuks ilmselt 15-20%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing