FedEx’i tulemused toetavad Fed’i nägemust tugevamast majandusest

Rait Rebane 17. märts 2011, 20:12

Maailma suuruselt teise kullerfirma FedExi kaubavood toetavad teisipäeval Föderaalreservi poolt avaldatud kindlamat nägemust majanduse taastumisest.

Nädala esimeses pooles kinnitas Föderaalreservi komitee, et Ühendriikide majanduse taastumine on tugevnenud. Täna FedExi poolt avaldatud raport kinnitab USA keskpanga  sõnu, nimelt tõusis kullerfirma keskmine päevane kaubatransport 2,4 protsenti 1,22 miljoni saadetiseni.

„FedExi kaubavoogude raport on üks usaldusväärsemaid majandusarengu indikaatoreid,” teatas Bloombergile IHS Global Insighti analüütik Charles Clowis, „kullerteenuse kasutamise kasv viitab majanduse kindlamale taastumisele.”

FedExi tulemused  on paljude analüütikute ja majandusteadlaste jaoks majandusarengu näitaja kuna ettevõte transpordib väga palju erinevaid kaupu ja seega peegeldab ettevõtete ja tarbijate kulutusi. Ettevõte transpordib enam kui 5 protsenti Ühendriikide sisetoodangust.

„Meie USA klientidel läheb hästi, prognooside kohasel kasvab sel aastal tööstustoodang ligi 5 protsenti,” teatas FedEx’i juhatuse esimees Fred Smith.

Kullerfirma aktsia on keskpäevaks kerkinud 3,31 protsenti 88,1 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2011, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing