Vanad peerud asuvad kinolinal rokkima

ÄP 18. märts 2011, 00:00

Tänasest jõuab kinolinale kauaoodatud Eesti film "Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta", mille fookuses vanade rokimeeste uued tahtmised ja unistused.

Film on tempokas ja humoorikas, aga ka lohutust pakkuv lõbus lugu inimestest, kes olusid ja aegu trotsides ning ennast ületades proovivad saavutada ihaldatud sihte.

Täpsemalt on tegelasteks vanad rokipeerud, kes keelduvad kiiktoolides nurgas tiksumast ja tahavad iga hinna eest uuesti läbi lüüa. Kuid ükskõik mida nad ette ei võtaks, läheb asi järjest hullemaks. Sisult võib filmi lahterdada musta komöödia žanrisse.

See on linateos, kus näeb tervet plejaadi udusulis superstaare, parimais aastais iidoleid ning puhta elueliksiiriga kangestatud klassikuid, lubavad tegijad. Filmis astuvad üles näiteks Guido Kangur, Roman Baskin, Ene Järvis, Jüri Vlassov, Ester Pajusoo, Elina Pähklimägi, Harry Kõrvits ja Enn Klooren.

Kõrvalrollides näeb Tanel Padarit, Jaanus Rohumaad, Mikko Fritzet, Anu Saagimit ja paljusid teisi. Nii mõnedki neist astuvad üles vägagi tavatutes rollides.

Filmis kõlab ka tohutu kogus uut ja vana kodumaist muusikat, kaasa arvatud ansambli Kormoranid surematud hittlood.

Kogemusega autorid. "Kormoranide" stsenaristid-režissöörid on Andres Maimik ja Rain Tolk - sama tandem, kes on vastutav viimase kaheksa aasta vaadatuima kodumaise filmi "Jan Uuspõld läheb Tartusse" menukuse eest Eesti kinolevis.

"Hea kindel tunne on. Kriitik nagunii nuriseb. Kui film on liiga aeglane ja kunstiline, siis üks kriitik pahandab, et liiga deep, kui film on ladus ja lõbus, siis teine kriitik õiendab, et liiga rahvalik," ütles Andres Maimik esilinastuse eel Postimehele antud intervjuus.

"Ma usun, et kui teed sellist filmi, mis endale meeldib, siis on alust arvata, et ta meeldib teistele ka," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing