Citigroup taastab 1 sendise dividendimakse, vähendab aktsiate hulka

Rait Rebane 21. märts 2011, 21:53

Ühendriikide suurpank Citigroup, mis majanduskriisi ajal sai suurima abipaketi, teatas täna, et taastab teises kvartalis, pärast aktsiate vähendamist 10 aktsiat ühe aktsia vastu, 1 sendise dividendimäära.

Täna avaldatud teate kohaselt plaanib Citigroup, mis ei ole finantskriisi tõttu alates 2009. aastast aktsionäridele maksnud dividende, vahetada 6. maiks iga 10 aktsiat 1 aktsia vastu ning seejärel taastada kvartaalse 1 sendise dividendimakse.

„See parandab natukene Citigroupi räsitud ilmet,” teatas Reutersile Legal & General Investment Managementi analüütik David Knutson, „nad teevad reklaami eesmärgil.”

Eelmise nädala lõpus said 19 suuremat Ühendriikide panka Föderaalreservilt pärast stressitesti läbimist loa taastada dividendimaksed ning osta tagasi aktsiaid. Bloombergi andmeil on JPMorgan Chase, Wells Fargo ja Goldman Sachs samuti kuue suurpanga hulgas, kes plaanivad kokku osta tagasi 16,2 miljardi dollari eest aktsiaid ning maksta 5,4 miljardit dollarit dividende.

Päeva tugeva tõusuga alustanud Citigroup on esmaspäeva õhtuks kauplemishinnaga 4,43 dollarit aktsia kohta vajunud 1,33 protsenti langusesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. March 2011, 21:53
Otsi:

Ava täpsem otsing