Moody’s: GE tuumajaamade allüksuse tulevik on tume

Rait Rebane 21. märts 2011, 21:11

Moody’s Investors Service teatas täna, et Ühendriikide konglomeraadi General Electricu tuumajaamadele keskendunud allüksusel võib seoses Fukushima Daiichi tuumaelektrijaamale tulla lähitulevikus negatiivseid majandustulemusi.

Tuumakatastroofi äärel seisnud Jaapani Fukushima elektrijaama reaktorid projekteeriti 40 aastat tagasi General Electricu tuumajaamadel keskendunud allüksuses. Vaatamata sellele, et ettevõte ei ole kuidagi vastutav katastroofi tagajärgede eest võib Moody’se analüütikute hinnangul toimunu mõjutada negatiivselt allüksuse majandustulemustele.

„Kui globaalne tuumaenergia kasutamine väheneb, siis GE allüksus on suuremate kaotajate seas,” teatas Moody’se analüütik täna avaldatud raportis, „samas on vähetõenäoline, et katastroof mõjutab kogu ettevõtte krediidireitingut.”

Tuumajaamadele keskendunud allüksuse 100 miljardi dollari suurune aastakäive moodustab ligi protsendi General Electricu kogukäibest. Analüütiku hinnangul võib ettevõtte lai tootevalik antud olukorrast mõjuta tulemustele positiivselt. Gaasiturbiinide, tuule- ja päikeseenergia allüksuste tulemused võivad tuumaenergia arvelt kasu lõigata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. March 2011, 21:11
Otsi:

Ava täpsem otsing