BÖRS: Aasia loobus ühisest suunast

Fredy-Edwin Esse, California 23. märts 2011, 10:04

Mitmeid päevi ühes suunas liikunud Aasia aktsiaturud näitasid täna normaliseerumise märke, sest Aasia eri regioonide turud liikusid omas suunas.

Jaapanis võis eilse ralli järel täna näha investorite soovi kasseerida osa kasumist varakult sisse, sest Nikkei 225 indeks kukkus 1,65% ning Topix 0,81%. Jaapani valitsuse raporti kohaselt peaks maavärina järel tekkinud kahjude suurus jääma vahemikku 200-300 miljardit dollarit.

"On selge, et meie turgudele on lisandunud kindlustunnet, kuid jätkuvalt valitseb ettevaatlik hoiak, sest ei usuta turgude kiiresse kallinemisse," ütles Shaw Stockbrokingi maakler Jamie Spiter Reutersile.

Taastustööde ootuses on kergitamas terve regiooni ettevõtteid, kes võiksid ehitustöödega seoses kasvanud nõudlusest võita. Ühtedena sellistest tuuakse välja Austraalia terasetootjad Bluescope Steel ja Onesteel.

Samuti mõjutab Jaapani katastroof teisi Aasia ettevõtteid, kes on otseselt Jaapani tuludest sõltuv. Riidetootja Billabong alandas enda kasumiprognoosi, sest pidi sulgema koguni 40% Jaapani poodidest. Samuti võib kannatada turism, mis võib mõjutada lennuettevõtete nagu Qantas ja teised tulemusi.

Langema olid täna sunnitud Hang Seng (-0,23%) ja Kospi (-0,07%) indeks. Rohelised olid täna turud Hiinas (CSI 300 +1,30%), Austraalias (S&P/ASX300 +0,19%) ja Indias (Sensex +0,98%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. March 2011, 10:06
Otsi:

Ava täpsem otsing