Föderaalreserv ei luba Bank of Americal tõsta dividende

Rait Rebane 23. märts 2011, 20:06

Varade poolest Ühendriikide suurim pank Bank of America teatas kolmapäeval, et Föderaalreserv lükkas tagasi nende plaani tõsta selle aasta teises kvartalis dividendimäärasid. Tagasilöök viis panga aktsia tugevasse langusesse.

Samas teatas pank, et saab Föderaalreservilt uue võimaluse, et tõestada stabiilsus tvõimaliku uue finantskriisi korral.

2008. aasta keskel ulatus Bank of America dividendimakse 64 sendini aktsia kohta, aasta lõpuks vähendati makset 32 sendini ning viimased kaks aastat on see 1 senti aktsia kohta.

Eelmisel nädalal teatas Föderaalreserv, et lubab USA suurpankadel taastada dividendimaksed juhul kui nad läbivad stressitesti, mis näitab kas nad on piisavalt tugevad, et üle elada järjekordne finantskriis. Kõik 19 suuremat panka läbisid küll edukalt stressitesti, kuid analüütikute sõnul on Föderaalreserv võtnud konservatiivse ja mõõduka lähenemise pankade palvele suurendada dividendimäärasid.

„Bank of America ja selle tegevjuht Brian Mynihan pole Föderaalreservi arvates piisavalt usaldusväärsed,” teatas Reutersile Bahl & Gaynor Investment Counseli analüütik Matt McCormick.

Bank of America aktsia tõusis eelmisel aastal võrreldes konkurentidega märgatavalt tagasihoidlikumalt, sel aastal on panga aktsiahind suhteliselt vähe muutunud. Investorid on muret tundnud, et Föderaalreservi piirangud pidurdavad panga edasist arengut valdkondades nagu deebet- ja krediitkaardi üksuses.

Täna keskpäevaks on Bank of America aktsiahind kukkunud 2,59 protsenti 13.52 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. March 2011, 20:06
Otsi:

Ava täpsem otsing