Pirita õpetab koeraomanikele viisakust

Indrek Kald 23. märts 2011, 08:55

Pirita linnaosas hakatakse juhtima lohakate koeraomanike tähelepanu loomade väljaheidete koristamise vajadusele.

Pirita linnaosa valitsuse teatel seisavad nad igal kevadel silmitsi probleemiga, mille ärahoidmine on sõna otseses mõttes koeraomanike kätes.

Kollased lipukesed, millel tekst "Sitt, peremees!"; "Sinu tegemata töö?" ja "Kelle pereliige tegi?" hakkavad ehtima neid kohti, kuhu hea meelega keegi peale ei astuks. Sellega loodetakse pöörata inimeste tähelepanu tõsiasjale, et koerapidamisega kaasneb ka teatud vastutus oma looma järelt koristada.

Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on nende poole pöördunud mitmed elanikud, kes nõuavad koeraomanike trahvimist. "Munitsipaalpolitseil on loomulikult kassi -ja koerapidamise eeskirjast lähtuvalt trahvimisvõimalus olemas, kuid minu teada pole seda siiani liiga agaralt rakendatud ning lootma on jäädud koeraomanike mõistlikule suhtumisele," lausus ta.

Linnaosa valitsuse linnamajandusosakonna juhataja Merike Kalami sõnul on inimeste lohakast käitumisest tingitud vaatepilt tegelikult üpris trööstitu. "Hoolimata sellest, et antud probleem on juba aastaid üleval olnud, on inimeste teadlikkus sellest, et oma koera järelt tuleb koristada, endiselt puudulik, mistõttu meenutavad ka meie tänavad ja rohealad kevade saabudes sageli miinivälju. Samas võib oletada, et koeraomanike seas on ka lihtsalt selliseid, kes põhimõtteliselt keelduvad koristamast," märkis ta.

Kampaaniat viiakse Pirital läbi saabuva heakorrakuu raames.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. March 2011, 19:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing