Indrek Kald • 24. märts 2011 kell 11:57

Eesti eksport Nigeeriasse oli mullu suurem kui Poola

Eesti eksportis eelmisel aastal Poola 143 miljoni euro eest, samas Nigeeriasse viidi kaupu 165 miljoni väärtuses.

Eesti ekspordipartnerite pingereas on Nigeeria otse Suurbritannia järel 13. kohal, järgneb Poola.

Poolasse eksporditi enim rauda ja terast ning puitu ja puittooteid. Nigeeriasse veeti aga mineraalkütuseid (bensiin). "Nigeeriasse eksport sisaldab seega siis eksporti pärast ümbertöötlemist Eestis," täpsustas statistikaameti väliskaubandusstatistika talituse analüütik Riina Kerner.

Aafrika riikidest järgneb Eesti ekspordipartnerite pingereas Nigeeriale Egiptus 46,7 miljoni euroga. Ülejäänud Aafrika riike edestavad Nigeeria ning Egiptus mäekõrguselt, sest kolmandal kohal on Kenya 5,7 miljoni euro suuruse ekspordiga.

Kokku eksportis Eesti mullu 8,75 miljardi euro eest, mis on 713 miljoni võrra enam kui majanduskriisi eelsel 2007. aastal. Aasta varasemaga võrreldes kasvas eksport mullu aga koguni 2,27 miljardi euro ehk 35% võrra.

Hetkel kuum