Metsamaa mõrva tellija taotleb vanglast vabastamist

Katariina Krjutškova 27. märts 2011, 09:50

Tallinna kunagise abilinnapea Mait Metsamaa palgamõrva tellimise eest vangis istuv Keskturu eksjuht Vadim Polištšuk taotleb taas enda enne tähtaega vabastamist.

Polištšuk (62) kannab praegu mõrva tellimise eest määratud üheksa aasta pikkust  vanglakaristust, mis justiitsministeeriumi andmetel lõppeb tal 2013. aasta 1. veebruaril.

2004. aastal mõistis toonane Tallinna linnakohus koos Polištšukiga üheksaks aastaks vangi Metsamaa mõrvanud Andrei Dudotškini (37) ning mõrvatellimust vahendanud Keskturu kunagine turvaülem Valeri Kuznetsov (44) ja turvamees Sergei Normanov (36) said kaheksa-aastase vanglakaristuse.
 
Kohus tuvastas, et Kuznetsov ja Normanov palkasid Polištšuki tellimisel Metsamaad tapma töötu Dudotškini, kellele maksti mõrvatöö eest 1000 USA dollarit. Polištšuk tellis toonase abilinnapea ja Keskturu nõukogu esimehe Metsamaa mõrva, et lahendada endale soodsalt Keskturu erastamisprotsessis tekkinud probleeme.
 
Dudotškin tappis Metsamaa püstolilaskudega pähe 1999. aasta 12. oktoobril Tallinnas Lastekodu tänaval ühe korrusmaja trepikojas.
 
Dudotškin, Normanov ja Kuznetsov juba mõni aeg tagasi vanglast enne tähtaega vabastatud. Polištšuk kannab endiselt karistust, sest temal õnnestus kriminaalasja eeluurimise ja kohtuprotsessi ajal erinevalt oma kaasosalistest ainsana vabaduses viibida.

Tartu maakohus vaeb Polištšuki võimalikku vabastamist 11. aprillil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2011, 10:10
Otsi:

Ava täpsem otsing