Porsche müüb 5 mld euro eest uusi aktsiaid

Fredy-Edwin Esse, California 28. märts 2011, 11:19

Volkswageniga ühinemist plaaniv sportautode tootja Porsche alustab sel nädalal võla vähendamise eesmärgil viie miljardi euro väärtuses aktsiate müümist.

Autofirma juhtkond ja vastav nõukogu andsid heakskiidu plaanile müüa aktsiaid hinnaga 38 eurot tükk praegustele omanikele, vahendab Bloomberg. Üks aktsia annab õiguse 0,75 uue aktsia omandamiseks. Võrreldes reedese eelisaktsia sulgemishinnaga müüb Porsche aktsiaid 32% soodustusega.

Porsche plaanib aktsiate müügiga vähendada enda võlakoormuse 1,5 miljardi euroni. Porsche ja Volkswagen nõustusid ühinema 2009. aasta augustis pärast Porsche ebaõnnestunud katset võtta Volkswagen üle, mille tulemusel jäi firmale üle kümne miljardi euro suurune võlg.

"Tegu ei ole perfektse ajastamisega, arvestades kui volatiilsed on turud olnud, kuid nad on surve all," ütles Bankhaus Metszleri analüütik Jürgen Pieper, sest soovitab aktsiaid osta. "Nad üritavad vältida palju suuremat kahju, mis tekiks, kui ühinemine lükkuks edasi."

Uute aktsiate müük jaguneb võrdselt 2,5 miljardi euro jagu eelis- ja lihtaktsiate vahel. Lihtaktsiate kontrollpakki omab Porsche ja Piechi perekond. Uute aktsiate märkimine algab 30. märtsil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. March 2011, 11:19
Otsi:

Ava täpsem otsing