Börs: Amazon, Home Depot vedasid turgu ülespoole

Rait Rebane 29. märts 2011, 23:06

Ühendriikide aktsiaturg liikus nädala teisel kauplemispäeval ülespoole. Ettevõtete positiivsed uudised ning tulemused kaalusid üle globaalsed probleemid ning Wall Street lõpetas sessiooni võitudega.

Dow Jonesi üks suurimaid tõusjaid oli täna Home Depot, kes teatas, et müüb 2 miljardi dollari eest võlakirjasid. Avalduse kohaselt plaanib ettevõte poole tulust kulutada laenude refinantseerimisele ning poole aktsiate tagasiostmisele. Jaemüüja  otsus sai paljudelt analüütikutelt heakskiidu ning Home Depot aktsia lõpetas päeva 2,86 protsendise kasvuga 37,7 dollaril.

Positiivseid uudiseid tõi ka online jaemüüja Amazon.com. Ettevõte tutvustas täna uut teenust Cloud Music Service, millega kasutajad saavad osta ja hoiustada muusikat. Amazoni aktsia kerkis teisipäeva õhtuks 3,05 protsenti 174,51 dollarini.

Paljude investorite pilgud on suunatud reedel avaldatavale töötururaportile.

„Kõik välisuudised on negatiivse alatooniga, kuid aktsiaturu edasist liikumissuunda pole mõtet enne reedest töötururaportit prognoosida,” teatas CNN-ile National Securitiesi analüütik Donald Selkin, „sõltuvalt sellest, mis tulemused on, liigub turg kas üles- või allapoole.”

Tänased suuremad tõusjad olid Amazon, Ebay +2,44 protsenti 31,08 dollarini, AT&T +2,35 protsenti 30,05 dollarini. Enim kaotasid aktsiahinnas HPQ -2,44 protsenti 41,11 dollarini, Toyota ADR -1,04 protsenti 79,71 dollarini ja BestBuy -0,92 protsenti 29,08 dollarini.

Aktsiaturuga samas suunas liikus toornafta mis lõpetas päeva 0,7 protsendise kasvuga 104,72 dollaril. Kuld seevastu kukkus õhtuks 0,13 protsenti 1419 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. March 2011, 23:06
Otsi:

Ava täpsem otsing