25 tulevast ekspordijuhti ja firmat valitud

Indrek Kald 29. märts 2011, 14:08

EAS valis välja 25 ettevõtet ja tulevast ekspordijuhti, kes pääsevad aastasesse koolitus- ja mentorlusprogrammi.

Ekspordijuhi kohale kandideeris üle 500 inimese ja programmiga soovis liituda 65 ekspordiga tegelevat ettevõtet. Koolitusprogramm algab aprillis ja seda rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

"Aasta pärast võib programmiga liitunud ettevõtete puhul rääkida veelgi sihipärasemast, targemast ja mahukamast eksporditegevusest," kinnitas EASi ekspordidivisjoni direktor Allar Korjas. "Ettevõtted valiti välja nende ekspordipotentsiaali ja motivatsiooni hinnates," lisas ta.

"Programm on kulgenud plaanipäraselt. Tuleb tunnustada ettevõtteid, et nad on tempoga hästi kaasas püsinud ja suutnud kolme nädalaga leida endile motiveeritud kandidaatide seast sobivad ekspordijuhid, kellega töölepingud sõlmida," rääkis Marketingi Instituudi juhataja Anu-Mall Naarits.

Enamik ettevõtteid asub Tallinnas ja Harjumaal, kuid seitse ettevõtet on ka mujalt Eestist, neist lausa neli Võrumaalt. Välja valiti: Structo Industry OÜ (Tallinn), Harju Elekter Elektrotehnika AS (Keila), ENKO AS (Harju), Bestra Engineering AS (Viljandi), Tahe Kayaks OÜ (Harju), Favor AS (Harju), Unipress AS (Tallinn), AS Matek (Tallinn), PW Detail OÜ (Võrumaa), Tarmel Furniture OÜ (Harju), Ferreks AS (Tallinn), AS ELTEK (Keila), AS CHEMI-PHARM (Tallinn), AS Rait (Tartu), AS Antsla-Inno (Võrumaa),  AS Wermo (Võrumaa), Print Best Trükikoda OÜ (Tallinn), Toftan AS (Võrumaa), Kinema OÜ (Harju), Trives OÜ (Tartu), AS Standard (Tallinn), Printcenter Eesti AS (Harju), AS Printon Trükikoda (Tallinn), Trialto Logistika OÜ (Harju), WETT Eesti OÜ (Harju).

Ekspordirevolutsioon on aastane arenguprogramm, mille käigus otsiti paralleelselt 25 ekspordipotentsiaaliga Eesti ettevõtet ning 25 kõrgharitud ja vähemalt kaht võõrkeelt valdavat välismaa kogemusega noort tööotsijat, kes oleksid huvitatud nendes ettevõtetes ekspordi müügijuhina töötamisest. Nii ettevõtted kui ka tööotsijad leiti ja viidi omavahel kokku märtsis toimunud töömessil.

Tulevased ekspordi müügijuhid saavad aasta vältel osaleda kokku 21 päeval kõrgetasemelistel rahvusvahelistel müügi- ja ekspordisuunitlusega koolitustel. Enamik koolitusi toimub maailmas kõrgelt hinnatud koolitajate Fons Trompenaarsi, INSEADi professori Albert A. Angehrni ja Shangai Hiina Rahvusvahelise Ärikooli õppejõu Per V. Jesteri jt käe all. Kõik aastase programmi läbinud saavad ka tunnustatud Rahvusvahelise Kaubanduse Juhtimise diplomi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2011, 08:21
Otsi:

Ava täpsem otsing