Elektriautotootja Tesla aktsia rallib

Rait Rebane 31. märts 2011, 20:26

Ühendriikide elektriautotootja Tesla Motorsi aktsia on nädala eelviimasel kauplemispäeval teinud hüppelise 16 protsendise kasvu. Ettevõtte aktsiale andis tõuke ülespoole USA suurpanga Morgan Stanley tõstetud aktsiareiting.

„Kütuse hindade tõus annab elektriautotootjatele suurepärase võimaluse oma turgu suurendada,” kirjutas Morgan Stanley analüütik Adam Jonas täna avaldatud raportis, „Riskid on suured, kuid samuti on võidud. Uskuge Teslasse.”

Morgan Stanley analüütik parandas varemseatud aktsiareitingut „equal weigh” pealt „over weigh” peale. Samuti seadis mees autotootjale aktsiale hinnasihiks 70 dollarit ning prognoosis, et elektriautot moodustavad kogu autoturus 2020 aastaks 5,5 protsenti ja 2025 aastaks enam kui 15 protsenti.

Täna keskpäevaks on Tesla Motorsi aktsia 16,18 protsenti 27,55 dollarini. Keskmine kauplemisaktiivsus on tõusnud 1,48 miljonilt aktsialt 7,83 aktsiale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2011, 20:26
Otsi:

Ava täpsem otsing