Kreml ei luba ministreil osaleda riigifirmade juhatustes

Katri Soe-Surén 01. aprill 2011, 13:07

Kreml nõuab, et ministrid astuksid tagasi Venemaa suurimate riigiettevõtete juhatustest, kirjutab Financial Times.

President Dmitri Medvedevi korraldusel peavad riigiettevõtete juhatustes olevad ministrid tagasi astuma hiljemalt juunikuuks. Valitsuse siseallikate ja analüütikute arvates on tegemist valimiseelse võimuvõitlusega president Medvedevi ja peaminister Vladimir Putini leeride vahel.

Teiste hulgas peaksid tagasi astuma asepeaminister ja Rosnefti juhatuse esimees Igor Setšin, samuti Aleksei Kudrin, kes on nii rahandusminister kui riikliku VTB panga juhatuse esimees, nagu ka transpordiminister ja riigile kuuluva lennufirma Aeroflot juhatuse esimees Igor Levitin.

Korraldus eemaldada ministrid riigiettevõtetest juunikuuks peaks suurendama Medvedevi usaldusväärsust enne 2012. aasta presidendivalimisi. Mitmed analüütikud siiski kahtlevad Putini usaldusmeeste eemaldamise võimalikkuses. Ühe FT allika sõnul on tegemist on "soovmõtlemisega", mis reaalsuses on nii tehniliselt kui õiguslikult võimatu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2011, 13:28
Otsi:

Ava täpsem otsing