Kadrin Karner • 3. aprill 2011 kell 10:01

Londonis kavandatakse näitust riigi kärpekavade vastastest protestiplakatitest

Museum of London hakkas koguma plakateid ja lippe, mida kasutasid protestijad demonstratsioonidel selle aasta märtsi lõpus. Protestiga näidati oma meelsust riigi kärpeplaanide vastu.

Ida-Londoni Goldsmith ülikooli üliõpilane kogus juba protesti käigus sadu protestijate esemeid, kuid nüüd palutakse meeleavaldajatel võimalikult palju mälestusväärset protestikraami muuseumisse tuua, kirjutas BBC. 

Ühe korraldaja Guy Atkinsi sõnul tahetakse anda protestijatele võimalust mõjutada seda kuidas ajalugu neid ja seda päeva tulevikus mäletab.

Museum of Londoni peakuraatori dr Cathy Rossi sõnul tehakse kogutud kraamist  ka spetsiaalne näitus. „Sõnumid plakatitel on üsna individuaalsed, mitte lihtsalt standardloosungid,“ rõhutas ta.

Kuigi 26. märtsil toimunud demonstratsioon möödus üldjoontes rahulikult, ründas väike grupp inimesi pankasid ja poode, mis viis selleni, et 214 inimest arreteeriti, 16 sai vigastada (nende seas 13 politseiniku).

Varem on BBC kirjutanud, et rohkem kui 250 000 inimest kogunes Londoni kesklinna riigi kärpeplaanide vastu protestima. Ministrid pidasid kärpeid vajalikuks, öeldes, et nende läbi saavutatakse korda riigi rahanduses. Tegemist oli suurima protestiga peale 2003. aastat, mil avaldati meelt Iraagi sõja vastu. 

Hetkel kuum