Google, Berkshire Hathaway võivad olla järgmised tuulegeneraatorite ostjad

Rait Rebane 06. aprill 2011, 22:07

Kaks maailma suuremat tuulegeneraatorite tootjat kinnitasid Bloombergile, et Google ja Warren Buffeti Berkshire Hathaway on näidanud huvi nende toodete vastu. Internetihiid otsib alternatiivseid võimalusi, et tagada vool suurtele arvutifarmidele ning Buffett raudteetranspordile.

„Tuulegeneraatoritel on tohutu potentsiaal raudteetranspordis, samuti on võimalustega tutvunud firmad nagu Google, teatas Bloombergile Suzlon Energy Põhja Ameerika juht Andris Cukurs, „üha suuremad energiatarbijad kaaluvad tuuleenergia kasutamist.”

India suurim generaatorite tootja Suzlon ja maailma suurim tootja Vestas Wind pööravad üha enam tähelepanu uute klientide otsimisele.

„Me oleme täielikult ümberkorraldanud oma müügistrateegia Põhja Ameerikas. Oleme palganud enam insenere, kes aitavad leida parimaid lahendusi klientidele, kellel pole varasemat kogemust tuulefarmidega,” teatas Vestase Ameerika regiooni juht Martha Wyrsch, „üha enam on meie toodetest huvitunud ettevõtted valdkondadest, mis pole traditsioonilised tuuleenergia kasutajad.”

„Traditsioonilised tuuleenergiat kasutavad firmad tellivad jätkuvalt põhiosa generaatoritest,” kirjutas New Energy Finance’i tuuleenergiale spetsialiseerunud analüütik täna avaldatud raportis, „ettevõtted, kes soovivad vähendada keskkonna kahjusid, võivad järgmise 10 aasta jooksul suurendada tuuleenergia tootmist 1000 megavatti aastas.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. April 2011, 22:07
Otsi:

Ava täpsem otsing