Cisco Systemsi juhi kiri alluvatele lennutas aktsiat

Raivo Sormunen 07. aprill 2011, 10:44

Võrguseadmete tootja Cisco Systems aktsia tõusis eile 4,9%, kuna ettevõtte juhi poolt firma blogisse üles riputatud kiri lubab lähinädalatel oodata olulisi firmasiseseid muutusi.

John Chambers kirjutas 4. aprillil oma töötajatele memo, mille kohaselt on lähinädalatel oodata ettevõtte sees mitmeid „suunatud muutusi“, mis peaks parandama Cisco kaduma hakkavat usaldusväärsust ja teravustama ettevõtte fookust.

Kiri pandi üles ka firma kodulehele, mis aitas viimase paari aasta madalaima taseme juures liikuvale Cisco Systemsi aktsial jalad alla saada ja tõusta eilse päevaga 4,9%, tasemele 18,07 dollarit.

Nuveen Asset Managementi analüütiku Sean Conneri sõnul tuleks Ciscol loobuda tarbijatoodete divisjonist. „Cisco on aru saanud, et tegemist on näruse äriga. Sellel pole ülejäänud äriga sünergiat. Paljud ärid, mida nad on kokku pannud, kahjustavad üleüldiste puslet,“ märkis analüütik uudisteagentuurile Bloomberg.

Turud loodavad, et eratarbijatele suunatud firmade müük aitab Chambersil saavutada oma eesmärki ja keskenduda paremini ettevõtetele suunatud võrguseadmete tootmisele, kus ta on turuliider ning mille toodete müük pakub paremaid marginaale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2011, 10:44
Otsi:

Ava täpsem otsing