Elektriraudtee reiside arv I kvartalis vähenes pea kümnendiku võrra

Jaana Pikalev 11. aprill 2011, 00:00

"Reiside vähenemise taga näeme me muutunud olukorda meie ooteplatvormidel - kui eelmise aasta I kvartalis oli meie reisijatele tagatud mugav sisenemine rongi, siis tänavu on enamik Elektriraudtee ooteplatvorme madalaks ehitatud, raskendades nõnda sissepääsu rongidesse," selgitas Elektriraudtee avalike suhete juht Norbert Kaareste. "Samas on ooteplatvormide ümberehitamine hädavajalik, kuna meie soetatav uus madalapõhjaline rongipark hakkab saabuma juba järgmisel aastal," täpsustas Kaareste.

Esimeses kvartalis avas Elektriraudtee oma uue kodulehe. "Avatud koduleht on oluliselt parandatud reisijate võimalusi olla kursis elektrirongide sõiduplaaniga," sõnas Kaareste. Tema sõnul saab reisija uue kodulehe kaudu tellida näiteks hilinemisteateid oma mobiilile ning vaadata kõiki muudetud sõiduplaane ühe otsingukeskkonna kaudu.

Lisaks allkirjastas Elektriraudtee uute reisirongide eskiisprojekti Šveitsi rongitootja Stadler Bussnang AGga. Eskiisprojekt allkirjastati Elektriraudtee ASi uute reisirongide hanke raames, mille kohaselt tarnitakse Eestisse aastatel 2012 kuni 2014 kokku 18 elektrirongi ning 20 diiselrongi. Elektrirongide soetamist finantseerib 85% ulatuses ELi Ühtekuuluvusfond.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing