ELi rahandusministrid tahavad pankadele ennetavat restruktueerimisvalmidust

Anne Oja 10. aprill 2011, 10:39

ELi rahandusministrid arutasid laupäeval keskpankade presidentide ning IMFi ja OECD juhtidega kriisist väljumist ja pankade ennetavat restruktureerimisvalmidust.

EL rahandusministrite mitteametliku kohtumise teisel päeval keskenduti Budapestis keskpankade presidentide, Euroopa Komisjoni rahandusvoliniku, Euroopa Keskpanga presidendi ja IMFi ning OECD juhtidega majanduse ja finantsstabiilsuse väljavaadetele, edastas rahandusministeerium.

EL ja maailmamajandus on tugevnemas, kuid rahuloluks veel pohjust pole. Rõhutati, et riigivõlakirjade ja pankade olukorraga riske tuleb näha terviklikult koos. Esmajärjekorras tuleb keskenduda EL keskmise riikliku võlakoormuse (ca 90% SKPst) alandamisele ning rangetest põhimõtetest lähtuvalt ellu viia EL panganduse tugevustest. Panganduse tugevustesti tulemustest sõltuvalt peab juba ennetavalt tagama restruktureerimisvalmisoleku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2011, 10:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing