Anne Oja • 10. aprill 2011 kell 7:39

ELi rahandusministrid tahavad pankadele ennetavat restruktueerimisvalmidust

ELi rahandusministrid arutasid laupäeval keskpankade presidentide ning IMFi ja OECD juhtidega kriisist väljumist ja pankade ennetavat restruktureerimisvalmidust.

EL rahandusministrite mitteametliku kohtumise teisel päeval keskenduti Budapestis keskpankade presidentide, Euroopa Komisjoni rahandusvoliniku, Euroopa Keskpanga presidendi ja IMFi ning OECD juhtidega majanduse ja finantsstabiilsuse väljavaadetele, edastas rahandusministeerium.

EL ja maailmamajandus on tugevnemas, kuid rahuloluks veel pohjust pole. Rõhutati, et riigivõlakirjade ja pankade olukorraga riske tuleb näha terviklikult koos. Esmajärjekorras tuleb keskenduda EL keskmise riikliku võlakoormuse (ca 90% SKPst) alandamisele ning rangetest põhimõtetest lähtuvalt ellu viia EL panganduse tugevustest. Panganduse tugevustesti tulemustest sõltuvalt peab juba ennetavalt tagama restruktureerimisvalmisoleku.

Hetkel kuum