LHV: hoolimata nafta hinna tõusust Tallinkil tugev käibekasv

Birjo Must 11. aprill 2011, 19:00

Tallink kannatab viimaste aastate kõrgtasemele kerkinud naftahinna tõttu, kuid sellest hoolimata on kütuse kallinemise negatiivsed mõjud taandunud tugeva käibekasvu ees, kommenteeris LHV analüütik Nils Vaikla.

„Tallinki peamised laevaliinid ja  ärisegmendid on näidanud viimaste kvartalite jooksul aina paremaid tulemusi, mistõttu optimaalse laenukoormuse saavutamine ning dividendide maksmine tundub lähiaastate perspektiivis saavutatav,“ rääkis Vaikla.

Tallinki teise kvartali tulemused paistavad Vaikla hinnangul eelkõige silma väga korraliku käibekasvu poolest. „Ettevõtte kvartali müügitulu vastas meie ootustele, milleks oli 193 miljonit eurot. Käive tõusis tänu märkimisväärsele reisijate arvu ja kaubaveo mahtude kasvule,“ lausus Vaikla, kelle sõnul on reisijate arvu suurenemise taga madalhooajal kruiisireisidele jagatud kinkekaardid.

Kuna müük restoranides ja poodides on kasvanud samas tempos reisijate arvuga, siis võib Vaikla kinnitusel öelda, et aktiivne turundustegevus on vilja kandmas ning pardakulutused liiguvad tõusutrendis.


Tallink kannatab analüütiku sõnul viimaste aastate kõrgtasemele kerkinud naftahinna tõttu, mis on ettevõtte kütusekulu suurendanud võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga ligi 6 miljoni euro võrra. „Sellest hoolimata on kütuse kallinemise negatiivsed mõjud taandunud tugeva käibekasvu ees, mille tulemusena Tallinki EBITDA marginaal tõusis 10%-ni, kuid jäi meie oodatud marginaalile 5 protsendipunktiga alla,“ rääkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2011, 19:07
Otsi:

Ava täpsem otsing