Maailma suurim võlakirjafond panustab võlakirjade vastu

Fredy-Edwin Esse, California 11. aprill 2011, 13:48

Maailma suurimat võlakirjafondi Pacific Investment Management Co.-s juhtiv Bill Gross panustas läinud kuul USA võlakirjade vastu ja suurendas oluliselt raha osakaalu.

Pärast veebruaris võlakirjade osakaalu vähendamist nullini viis Gross võlakirjade osakaalu Pimco 236 miljardi dollarilises fondis miinus kolme protsendini, kirjutab Bloomberg. Raha ja ekvivalendid tõusid 23 protsendilt kuu ajaga 31 protsendini. Sellega on taas rahal suurim osakaal fondis pärast nelja aastat.

Gross on enda sõnul mures mis juhtub USA valitsuse võlakirjadega pärast seda, kui Föderaalreserv lõpetab nende ostmise. USA keskpank teatas läinud aasta novembris, et ostab kuni 30. juunini 600 miljardi dollari eest võlakirju, et elavdada majandust.

"Nende eesmärk on ilmselgelt parandada majanduse olukorda ja luua töökohti, aga ka pakkuda tuge aktsiaturgudele, mis ilmselgelt ka töötab," ütles Gross Bloombergi raadiosaates. "Püsima jääb küsimus, mis juhtub, kui Fed lõpetab võlakirjade ostmise. Kas erasektor võtab teatepulga üle ja jookseb viimase vahetuse?"

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2011, 13:49
Otsi:

Ava täpsem otsing