Soros: Hiina inflatsioon kontrolli alt väljas

Fredy-Edwin Esse, California 11. aprill 2011, 10:47

Miljardärist investori George Sorose sõnul on Hiina otsus hoida enda valuuta nõrgana tekitanud olukorra, kus valitsus on inflatsiooni üle kontrolli kaotanud ja tekkimas on palga- ja hinnasurve risk.

Eile Bretton Woodsis konverentsil esinenud Soros sõnas, et kuigi odav valuuta aitas Hiinat ülemaailmse finantskriisi ajal, siis maailma teine majandus on maha maganud võimaluse jüaani kallinemisega pidurdada inflatsiooni, vahendab Bloomberg.

"Oleks väga kasulik kontrollida inflatsiooni lastes raha väärtusel kallineda," ütles Soros. "Võimud magasid selle võimaluse maha. Nüüd on neil inflatsioon mõnevõrra kontrolli alt väljas, luues tõsist ohtu palga- ja hinnasurve tekkele."

Viimase kahe aastaga on jüaan dollari vastu kallinenud kõigest 4,6%, mis on Bloombergi poolt jälgitavast 10 Aasia valuutast teine kõige väiksem tõus. Hiina märtsikuine inflatsioon tõusis 5,2%ni, ületades valitsuse prognoosi üheksandat kuud järjest. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2011, 10:47
Otsi:

Ava täpsem otsing