Swed: Tallinki müüginumber on muljetavaldav

Birjo Must 11. aprill 2011, 18:13

Swedbanki teatel võib pidada Tallinki tulemusi heaks, kuna kahjum vastas prognoositule, müüginumber oli muljetavaldav ja brutomarginaal oluliselt parem.

Järgneb Pertti Rahneli kommentaar Tallinki börsiteatele:

Kokkuvõttes võib Tallinki tulemusi pidada heaks. Kahjum, mis oli samas suurusjärgus meie prognoosiga, oli täiesti ootuspärane, sest II kvartal on Tallinki jaoks sesoonselt kõige nõrgem. Tegelikult pole sel perioodil suudetud kasumit teenida IPO-st saadik. 

Muljetavaldav oli müüginumber, mis ületas meie ootusi 8 miljoni euro võrra. Eeskätt tulenes see prognoositust suurematest pardakulutustest ja piletitulust. Ilmselt kajastub tugevas käibenumbris üldine trend, et inimesed on taas valmis rohkem kulutama meelelahutusele, sh. reisimisele.

Positiivne oli ka eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes oluliselt parem brutomarginaal, mis saavutati hoolimata kütusehindade märgatavast tõusust.  Kütusehinnad on kindlasti jätkuvalt Tallinki jaoks üks võtmeprobleeme, ent tänaste naftahindade juures usume, et meie 2010/2011 finantsaasta kasumiprognooside täitmine on täiesti realistlik.

Ootame häid tulemusi ka ettevõtte finantsaasta III kvartalist - aastases võrdluses võib mõju avaldada küll 2010.aasta väga tugev märtsikuu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2011, 09:38
Otsi:

Ava täpsem otsing