Chryslereid hakatakse Fiati pähe müüma

Fredy-Edwin Esse, California 12. aprill 2011, 12:58

Fiat suurendas enda osalust Chrysler Group LLCs 30 protsendini, mis suurendab tegevjuhi Sergio Marchionne võimalusi saavutada USA autotootja üle kontroll enne börsile minekut. Lisatingimusena jõuavad Chrysleri autod Euroopasse Fiati märgi all.

Fiati tegevjuht suutis osalust Chrysleris suurendada 5% võrra, kui nõustus USA rahandusministeeriumi nõudega, et Chrysleri mudeleid hakatakse Euroopas ja Brasiilias müüma Fiati märgi all, kirjutab Bloomberg.

Selline tehing vastab USA valitsuse nõuetele, et vähemalt 90 protsenti Fiati edasimüüjatest neis kahes regioonis pakuks Chrysleri tooteid ja võimaldab autotootjatel vältida uute edasimüügilepingute üle läbirääkimast.

Marchionne juhib hetkel mõlemat autotootjat ning mehe soov on suurendada Fiati osalust 51 protsendini käesoleva aasta lõpuks, valmistades samas ette Chrysleri aktsiate börsile viimist. Lisaks sellele on Marchionne sihiks võtnud juhtida Chrysler taas kasumisse sel aastal pärast 2009. aastal läbi tehtud pankrotti.

"Ei saa salata, et nad liiguvad eespool enda graafikut ja see tehing lisab vaid Marchionne sõnadele kaalu saavutamaks 51protsendine osalus," ütles Credit Suisse'i autoekspert David Arnold, kes soovitab Fiati aktsiaid müüa. Tema sõnul on suurem teema Fiati jaoks Chrysleri võla finantseerimine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. April 2011, 12:58
Otsi:

Ava täpsem otsing