LHV: Olympicu otsus oli asjade loomulik käik

Raivo Sormunen, Anne Oja 12. aprill 2011, 19:19

Olympic Entertainment Groupi otsus aktsiakapitali vähendada oli pigem asjade loomulik käik, sest akumuleeritud kahjum ei võimaldanud dividende maksta, leiab LHV.

LHV analüütik Nils Vaikla sõnul oli kasiinofirmal eelmise aasta lõpus Olympicu kontol vaba raha 29 miljonit eurot. „Juhtkond seisis valiku ees, mida vaba rahaga teha, kuna selle kontol hoidmine ei ole pikaajaliselt mõttekas. Arvestades Olympicu tugevat finantspositsiooni ja vabade vahendite hulka, on aktsiakapitali vähendamine ning rahalise väljamakse tegemine pigem loomulik käik, sest akumuleeritud kahjumi tõttu dividende maksta ei saanud,“ märkis analüütik.

Olympic EG maksab aktsiakapitali kaheetapilise vähendamise teel aktsionäridele välja 15 miljonit eurot ehk 0,10 eurot aktsia kohta. Sellest vastavalt umbes 6,9 ja 2,9 miljonit eurot liigub kasiinofirma kahe suuromaniku Armin Karu ja Jaan Korpusov kontodele.

Raha lõpliku kättesaamiseni võib paraku minna kuni aasta lõpuni.

„Seadusest tulenevad raamid võimaldaksid teha väljamakseid esimese etapi puhul umbes 3,5 kuud pärast üldkoosoleku vastavat otsust (augusti keskpaigas – toim.) ja teise etapi puhul umbes 7 kuud (detsembri alguses – toim.) pärast koosoleku otsust,“ märkis Olympic EG finantsjuht Madis Jääger.

Jäägeri sõnul tuleneb kaheetapiline kapitalivähendus väljamaksete tegemise võimalustest, mida ühelt poolt piiravad seadusandluse nõuded ja teiselt poolt kontserni rahavood ja kapitalivajadus. Kui esimese etapi puhul makstakse investoritele välja 0,04 eurot aktsia kohta, siis teisel etapil 0,06 eurot.

Kasiinofirma sõnul põhjustas aktsiakapitali vähendamise asjaolu, et Olympicul puudub käesoleval ajal ja lähitulevikus vajadus omada aktsiakapitali praegusel hetkel registreeritud suuruses ning seadusest tulenevad aktsiakapitalile esitatavad nõuded on täidetud ka väiksema aktsiakapitali suuruse korral. Aktsiakapitali vähendamise tulemusena jääb Olympic EG aktsiate arv 151,33 miljonini ehk muutumatuks.

Lisaks aktsiakapitali vähendamisele dividende Olympic EG aktsionäridele ei maksa, kuna 31. detsembri seisuga puudus kontsernil jaotatav kasum (akumuleeritud kahjum ulatus 33,7 miljoni euroni – toim).

Olympic EG aktsia oli teisipäeval Tallinna börsil ühena vähestest tõusjatest. Aktsia lõpetas päeva 1,525 eurol ehk 2,21% plusspoolel. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. April 2011, 19:20
Otsi:

Ava täpsem otsing