Olympicu aktsionärid saavad 15 miljonit eurot

Raivo Sormunen 13. aprill 2011, 00:00

Raha lõpliku kättesaamiseni võib paraku minna kuni aasta lõpuni.

"Seadusest tulenevad raamid võimaldaksid teha väljamakseid esimese etapi puhul umbes 3,5 kuud pärast üldkoosoleku vastavat otsust (augusti keskpaigas - toim) ja teise etapi puhul umbes 7 kuud (detsembri alguses - toim) pärast koosoleku otsust," märkis Olympic EG finantsjuht Madis Jääger.

Jäägeri sõnul tuleneb kaheetapiline kapitalivähendus väljamaksete tegemise võimalustest, mida ühelt poolt piiravad seadusandluse nõuded ja teiselt poolt kontserni rahavood ja kapitalivajadus. Kui esimese etapi puhul makstakse investoritele välja 0,04 eurot aktsia kohta, siis teisel etapil 0,06 eurot.

Dividende ei maksta. Kasiinofirma sõnul põhjustas aktsiakapitali vähendamise asjaolu, et Olympicul puudub praegu ja lähitulevikus vajadus omada aktsiakapitali praegu registreeritud suuruses ning seadusest tulenevad aktsiakapitalile esitatavad nõuded on täidetud ka väiksema aktsiakapitali suuruse korral. Aktsiakapitali vähendamise tulemusena jääb Olympic EG aktsiate arv 151,33 miljonile ehk muutumatuks.

Lisaks aktsiakapitali vähendamisele Olympic EG aktsionäridele dividende ei maksa, kuna 31. detsembri seisuga puudus kontsernil jaotatav kasum (akumuleeritud kahjum ulatus 33,7 miljoni euroni - toim).

Asjade loomulik käik. LHV analüütiku Nils Vaikla sõnul oli kasiinofirmal eelmise aasta lõpus Olympicu kontol vaba raha 29 miljonit eurot. "Juhtkond seisis valiku ees, mida vaba rahaga teha, kuna selle kontol hoidmine ei ole pikaajaliselt mõttekas. Arvestades Olympicu tugevat finantspositsiooni ja vabade vahendite hulka, on aktsiakapitali vähendamine ning rahalise väljamakse tegemine pigem loomulik käik, sest akumuleeritud kahjumi tõttu dividende maksta ei saanud," märkis analüütik.

Olympic EG aktsia oli eile Tallinna börsil ühena vähestest tõusjatest. Aktsia lõpetas päeva 1,525 eurol ehk 2,21% plusspoolel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing