S&P parandatud aktsiareiting ei päästnud Alcoad, aktsia     -6,5 protsenti

Rait Rebane 12. aprill 2011, 20:33

Eile pärast sulgemiskella kvartaliaruannete perioodile avastardi andnud Ühendriikide suurim alumiiniumitootja ei suutnud investorite ootusi rahuldada ning täna on aktsia tugevas languses. Ettevõtte väärtpaberit ei suutnud kukkumisest päästa ka S&P parandatud aktsiareiting.

Eile hilisõhtul avaldatud kvartaliaruande kohaselt asendas ettevõte aastataguse 201 miljoni dollari suuruse kahjumi 308 miljon dollari suuruse kasumiga, aktsiakasum kerkis 27 sendini. Bloombergi poolt jälgitud analüütikud ootasid kasumiks 27 senti aktsia kohta.

Samas valmistas investoritele pettumust alumiiniumitootja prognoositust madalam käibekasv. Nimelt kasvas esimese kvartali käive aastatagusega võrreldes 22 protsenti 5,96 miljardi dollarini , kuid analüütikud ootasid käibeks 6,06 miljardit dollarit.

Alcoa aktsia tugevat langust ei suutnud nädala teisel kauplemispäeval päästa ka Standard & Poor’si parandatud reitingu väljavaade „negative” pealt „stable” peale. S&P analüütiku hinnangul parandavad ettevõtte tulemusi lähitulevikus nõudluse ja ka hinna kasv.

Keskpäevaks on Alcoa aktsiahind kukkunud 6,58 protsenti 16,6 dollarini, keskmine kauplemisaktiivsus on tõusnud 28,53 miljonilt aktsialt 56,66 miljoni aktsiani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. April 2011, 20:33
Otsi:

Ava täpsem otsing