JPMorgan näitab Wall Streeti elujõudu

Fredy-Edwin Esse, California 13. aprill 2011, 15:19

Ühendriikide suuruselt teine pank JPMorgan Chase teatas 67% kasvanud ja rekordi saavutanud kasumist, mis ühtlasi ületas ka analüütikute prognoose.

Panga esimese kvartali kasum tõusis 5,56 miljardi ehk 1,28 dollarini aktsia kohta, võrreldes aastataguse 3,33 miljardi ehk 0,74 dollariga aktsia kohta. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid kasumiks keskmiselt 1,15 dollarit aktsia kohta.

Jamie Dimoni poolt juhitav JPMorgan teenis läinud aastal rekordilised 17,4 miljardit dollarit, osalt tänu sellele, et reservidena halbadest laenudest tekkivateks kahjumiteks kõrvale pandud ligi 7 miljardit dollarit kirjutati sissetulekute reale tänu majanduse paranemisele.

"Krediidi kvaliteet peaks paranema," ütles Barclays Capitali vanemanalüütik Jason Goldberg. "Laenukahjumite provisjonid peaksid jätkuvalt vähenema, kuigi nende languse kiirus võib aeglustuda."

Laenukasv on jätkuvalt aeglane ja intressimarginaalid, mis mõõdavad laenamise kasumlikkust, on USA pankadel jätkuvalt kehvad. Föderaalreservi andmeil vähenesid pankade antavad laenud ja liisingud 87,4 miljardi dollari võrra 6,97 triljonini 2011. aasta esimeses kvartalis.

Eelturu kauplemises tõusis JPMorgani aktsia 1,07% võrra, 47,15 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2011, 15:23
Otsi:

Ava täpsem otsing