JPMorgani tulemustest jäi investoritele väheks

Rait Rebane 13. aprill 2011, 20:27

Eile hilisõhtul esimese kvartali majandustulemused avaldanud Ühendriikide suurpank J.P. Morgan Chase suutis üllatada investoreid ning tõestas veelkord kuidas ollakse ees konkurentidest. Samas ei ole panga tulemus laitmatu ning raportis tulevad välja ka negatiivsed küljed.

Ettevõtte esimese kvartali kasum kasvas aastatagusega võrreldes 67 protsenti 5,56 miljardi dollarini. Aktsiakasum kerkis prognoositud 1,15 dollarist enam 1,28 dollarini. JP Morgani deposiidid kasvasid 4 protsenti ning halbasid laene suutis pank vähendada 21 protsendi võrra.

Samas tulid tänases majandusaruandes välja ka panga nõrgad kohad. Ettevõtte jaemüügi teenuste üksus, mis tegeleb tarbijate ja väikeettevõtetega näitas aastatagusega võrreldes tugevat langust ning jäi miinusesse.

Samuti andis ettevõtte aktsiale löögi  ettevõtte tegevjuht Jamie Dimoni väljaastumine. Nimelt kinnitas mees, et ettevõtte kinnisvaraüksus näitab ka järgmistes kvartalites kahjumisse.

Päeva tugeva tõusuga alustanud suurpanga aktsia on kekspäevaks langenud 0,77 protsenti allapoole eilset sulgemishinda ning on stabiliseerunud 46,29 dollaril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2011, 20:27
Otsi:

Ava täpsem otsing