Finantsettevõtete aktsiad näitavad tugevat langust

Rait Rebane 14. aprill 2011, 20:27

Goldman Sachsi, JPMorgani ja teiste suuremate finantsettevõtete aktsiad on  nädala eelviimasel kauplemispäeval sattunud löögi all. Sektori viis langusesse täna esitatud süüdistused, mis kinnitavad suurpankade pettusi majanduskriisi ajal. 

See nädal on finantsettevõtete akatsiatele olnud raske, üleeile hilisõhtul valmistas investoritele pettumust J.P. Morgani tulemused ning kinnisvaralaenude väljavaade, täna andis sektorile löögi Senati finantskomitee süüdistused pankadele.

Ühendriikide uurijad on juba pikemat aega üritanud tõestada, kas suurpangad manipuleerisid finantskriisi ajal dollarilaenu intressiga (Liboriga). Täna süüdistad Senati finantskomitee Goldman Sachsi investorite eksitamist madalakvaliteediliste kinnisvaraga seotud aktsiate ostusoovitustega.

„Minu hinnangul on Goldman selgelt ekstanud kliente ja eksitanud ka kongressi,” teatas Bloombergile senaator Tom Cobrun.

Löögi sai ka Deutsche Bank, kes komitee hinnangul müüs investoritele 2007. aastal hajutatud tagatisega võlaobligatsiooni, kuigi mõned ettevõtte analüütikud prognoosisid antud turu kokkukukkumist.

Neljapäeva pärastlõunaks on Goldman Sachs kukkunu 2,58 protsenti 156,04 dollarini, Deutsche Banki USA aktsia -1,87 protsenti 60,23 dollarini, JPMorgan Chase -2,49 protsenti 45,09 dollarini ja Citigroup -2 protsenti 4,41 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2011, 20:27
Otsi:

Ava täpsem otsing