Kevadiselt kirju aeg

Signe Sillasoo 15. aprill 2011, 00:00

Koos lumikellukestega sulab lume alt järjest rohkem ka kultuuri välja. Mida päev lähemale suvele, seda tihedamaks meie kultuurikalender läheb.

Aprilli lõpus algab mitu suurt festivali. Nende seas on otseloomulikult võimas Jazzkaar, mis pakub tänavu veel rohkem elamusi kui varasematel aastatel.

Esimest ja ilmselt ka ainukest korda on kavas Norra festival Punkt, mis on üle maailma tuntud tänu kontseptsioonile, kus kontsertidele järgneb mängitu vahetu tõlgendus ehk live-remiks, millest saab osa nii publik kui ka muusikud ise. Vanas ja miksitud kuues saab kahe päeva jooksul kuulata näiteks Veljo Tormise, ansambli U:, Weekend Guitar Trio ja Jan Bangi loomingut.

Muidugi saab Jazzkaarel näha-kuulda maailmakuulsaid esinejaid. Tänavu on nende seas Bobby McFerrin, Mayra Andrade, Denise Fontoura Band, Barbosa Trio ja paljud teised.

Juba viiendat aastat käib kevade saabumisega kokku Jaapani animafilmide festival, mis tänavu sisaldab peale filmiprogrammi heategevuskontserti, kus kõlab animafilmide muusika. Sellega toetatakse Jaapani katastroofipiirkonda lastele muusikariistade ostmiseks.

Käimas on ka AFF ehk Aprilli filmifestival. Veel homme saab kinos Sõprus näha Balti filmi- ja meediakooli parimaid dokumentaalfilme. Kuid seegi pole veel kõik - peagi algab esimest korda toimuv etenduskunstide festival POT.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing