Ekspordirevolutsiooni koolitusprogrammis viimane vaba koht

1185-aripaev 18. aprill 2011, 17:14

EASi värbamis-ja koolitusprogrammis Ekspordirevolutsioon vabanes ootamatult üks koht, ütles programmi eestvedaja Marketingi Instituudi juhataja Anu-Mall Naarits.

Kohale saavad kiirkorras kandideerida kõik tootmisettevõtted, kel ette näidata vähemalt 10 miljoni kroonine ekspordimüügi aastatulu ja huvi olla üks 25st rahvusvahelises koolitusprogrammis osalevast ettevõttest, kes soovib oma ekspordimüüki maailma selle ala tippkoolitajate käe all lähiaastal-paaril jõuliselt kasvatada. „Seoses ühe koha ootamatu vabanemisega programmis, ootame oma meeskonda kiirkorras veel ühte agressiivselt ekspordimüügile orienteeritud ettevõtet, kel huvi koolitada keegi oma senistest töötajatest ümber edukaks ekspordi müügijuhiks,“ märkis Naarits. „Kuigi EASi sõel on karm, julgustan siiski kõiki huvilisi, kes meie varasema värbamisvooru on mööda lasknud, huvi korral kiiresti ühendust võtma ja endale koha broneerima.“

Naaritsa sõnul tuleb ettevõttel tasuda omaosalusena vaid 20% ehk 2824 eurot.
„Kuna koolitusprogramm hakkab pihta juba 27.aprillil, siis on viimasel liitujal oma otsust aega langetada vaid mõni päev ja kindlasti eelistame ettevõtteid, kes kiiremini reageerivad ja kes ka programmi tingimustele täielikult vastab,“ selgitas Naarits. „Ajapuudusel ei nõua me aga ettevõttelt täiesti uue töötaja ekspordi müügijuhiks värbamist, vaid oleme valmis aktsepteerima ka ettevõte mõne teise usaldusväärse töötaja sellele ametipostile määramist.“

Anu-Mall Naarits sõnul on ettevõtete ja ekspordijuhtide tung programmi olnud väga suur, kokku kandideeris programmi veeebruaris-märtsis 67 ettevõtet ja
511 potentsiaalselt ekspordi-müügijuhti, kellest valiti koostöös EASiga välja 25 ettevõtet ja 25 uut ekspordijuhti. „Et aga üks väljavalituks osutunud ettevõte leidis paari päeva eest, et ei suuda siiski programmis osaleda, avanes nüüd võimalus veel vähemalt ühe ettevõtte kiirkorras kaasamiseks.“

„Ekspordirevolutsioon“ on aastane arenguprogramm, mille käigus otsiti paralleelselt 25 ekspordipotentsiaaliga Eesti ettevõtet ning 25 kõrgharidusega ja lisaks inglise keelele veel ühte võõrkeelt valdavat välismaal elamise kogemusega noort tööotsijat, kes oleks huvitatud nendes ettevõtetes ekspordijuhina töötamisest. Nii ettevõtted kui tööotsijad leiti ja viidi omavahel kokku märtsi kuus. Samuti selgitati 25 ekspordi müügijuhti, kes saavad osaleda aasta vältel kokku 21 päeval tugevatasemelistes rahvusvahelistes müügi- ja ekspordisuunitlusega koolitustes. Enamus koolitusi toimub maailmas kõrgelt tunnustatud koolitajate, nagu Fons Trompenaarsi, INSEADi professori Albert A. Angehrni ja Shangais asuva Hiina Rahvusvahelise Ärikooli õppejõu Per V. Jesteri jpt käe all. Kõik aastase progammi lõpetajad saavad ka tunnustataud Rahvusvahelise Kaubanduse Juhtimise diplomi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. April 2011, 17:14
Otsi:

Ava täpsem otsing