Kruuda: kaalume määruse vaidlustamist

Hannes Sarv 19. aprill 2011, 17:53

Luterma juht ja ettevõttes enamusosalust kontrolliv Oliver Kruuda ei pea ettevõtte pankroti väljakuulutamist õigeks ja kaalub tõsiselt tänase kohtumääruse vaidlustamist.

„Pankroti taotlenud võlausaldajate nõuded on pandiga tagatud ning AS-i Luterma varade väärtus peaks ületama tema kohustusi,“ selgitas Kruuda põhjuseid, miks võiks tänase määruse vaidlustada. Siiski lisas ta, et Luterma peab omalt poolt enne vaidlustamise otsustamist pankrotimääruse põhjustega põhjalikumalt tutvuma.  

Luterma pankrotti nõudsid AS Tartu Veevärk ja Swedbank. Mõlemad omavad Luterma võlakirju, mis jäid lunastamata.

Veebruaris Äripäevale antud intervjuus uskus Kruuda võlausaldajatega kompromissi leidmise võimalustesse. Ka nüüd märgib ta, et valdava enamusega on kokkulepped saavutatud. „Luterma on veendunud, et see õnnestuks mõlemapoolse tahte korral ka pankrotiprotsessi initsieerinud AS- ga Tartu Veevärk ja AS- ga  Swedpank. Seda enam, et mõlema pankrotitaotlejaga oleme kõik tegelikult ühes paadis Alta Foodsi võlausaldajatena, millisest ettevõttest on ju tegelikkuses Luterma probleemid esmajoones pärit,“ märkis ta ja lisas, et ettevõtte pankrotti surumine ei pruugi tuua võlausaldajatele parimat lahendust.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. April 2011, 17:54
Otsi:

Ava täpsem otsing