„Wall Streeti rahamasin" tõi Pulitzeri preemia

Katri Soe-Surén 19. aprill 2011, 15:08

Lugu sellest, kuidas Wall Streeti pankurid oma klientide ja osaliselt ka oma firma kulul rikastusid, tõi tänavuse Pulitzeri preemia kahele USA internetiportaali ProPublica reporterile.

ProPublica reporterid Jesse Eisinger ja Jake Bernstein said preemia artikli eest, mis kirjeldab detailirikkalt seda, kuidas pankurid Wall Streetil rahamasinat käigus hoiavad ja sellega raha teenivad. ProPublica on sõltumatu ja kasumile mitteorienteeritud uuriva ajakirjanduse portaal, mille taga on avalikud huvid.

Los Angeles Times pälvis Pulitzeri auhinna artikliga korruptsiooniskandaalist Kalifornia osariigis asuvas Belli linnas. New York Times sai Pulitzeri parima rahvusvahelise reportaaži kategoorias loo eest Vene õigussüsteemist.
Iga Pulitzeri preemia laureaat saab autasuks 10 000 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. April 2011, 15:08
Otsi:

Ava täpsem otsing