Wells Fargo kasum ületas ootusi

Rait Rebane 20. aprill 2011, 20:10

Ühendriikide suurused neljanda panga Wells Fargo täna avaldatud kvartalitulemuste kohaselt suutis pank esimese kolme kuuga teenida oodatust enam kasumit. Samas vähendasid kõrged intressimäärad märgatavalt uute kinnisvaralaenude hulka.

Wells Fargo teatas täna, et ettevõtte dividendijärgne kasum kerkis aastataguselt 2,4 miljardilt 3,6 miljardi dollarini, ehk aktsia kohata 67 sendini.  Suurpanga kasum oli sendi võrra suurem kui FactSeti poolt jälgitavad analüütikud keskmiselt prognoosisid.

San Franciscos baseeruva panga käive kukkus kinnisvaralaenude vähenemise tõttu 21,5 miljardilt dollarilt 20,3 miljardi dollarini.

Wells Fargo kinnitas täna avaldatud raportis, et klientide makseharjumused on ühes majanduse taastumisega märgatavalt paranenud. Eelmisel nädalal kvartalitulemused avaldanud JPMorgan Chase, Citigroup ja Bank of America tulemused näitasid sama trendi.

Hapude laenude hulk kukkus Wells Fargol 629 miljoni võrra 3,2 miljardi dollarini.

Järsk intressimäärade tõus eelmise septembri 4,35 portsendilt 4,84 protsendile andis löögi Wells Fargo kinnisvaralaenude üksusele. Uute kinnisvaralaenude hulk kukkus eelmise kvartalige võrreldes 128 miljardilt 84 miljardi dollarini.

Täna keskpäevaks on Wells Fargo aktsia kukkunud 4,79 protsenti 28,63 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. April 2011, 20:10
Otsi:

Ava täpsem otsing