iPhone’ide müük aitas Verizonil võita uusi kliente, kasum kolmekordistus

Rait Rebane 21. aprill 2011, 21:36

Ühendriikide suuruselt kolmas mobiilioperaator Verizon avaldas täna enne avakella esimese kvartali tulemused. Raporti kohaselt aitasid väiksemad maksud ning iPhone’ide müük kolmekordistada kasumit ning meelitada uusi kliente.

Täna avaldatud raporti kohaselt kerkis Verizoni puhaskasum 1,44 miljardi dollarini ehk aktsia kohta 51 sendini, Bloombergi poolt jälgitavad analüütikud ootasid Verizonil aktsiakasumiks 50 senti. Ettevõtte esimese kvartali käibes muutusi ei toimunud ning see jäi 27 miljardile dollarile.

Selles kvartalis Apple menuka nutitelefoni iPhone’i müügiõiguse saanud Verizon suutis kahe kuuga müüa 2,2 miljonit iPhone’i.

„Vaatamata sellele, et Verizonil ei ole paremaid tingimusi, et müüa konkurentidest enam nutitelefone, näitab täna avaldatud raport, et nad kasvavad turust kiiremini,” teatas Bloombergile Mizuho Securitiesi analüütik Michael Nelson, „viimases kvartalis suurendasid nad kindlasti turuosa.”

Credit Suisse analüütiku Jonathan Chaplini sõnul võitis Verizon kvartaliga 906 000 uut lepingulist klienti, samas kui AT&T suutis sõlmida vaid 62 000 uut lepingut.

Vaatamata headele tulemustele on Verizon tänase kauplemispäeval kukkunud 2,5 protsenti. Analüütikute hinnangul liigub ettevõtte aktsia allapoole kuna viimase aastaga on ettevõtte aktsia juba ligi 5,6 protsenti tõusnud.

„Sel aastal on Verizoni aktsia juba näidanud peamisest konkurendist AT&T-st ja ka üldisest turust märgatavalt tugevamat kasvu,” teatas Nelson, „tänane kvartaliaruanne ei olnud ülemäära üllatav.”

Pärastlõunaks on Verizon’i aktsiahind langenud 2,59 protsenti 36,81 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2011, 21:36
Otsi:

Ava täpsem otsing