Tallinna Sadam: teeme oma maksed pärast pühi

Alyona Stadnik 21. aprill 2011, 12:24

Tallinna Sadama finantsjuhi Marko Raidi sõnul teevad nad seoses pikkade pangapühadega enamiku makseid teisipäeval.

Raidi sõnul ei ole pikad pangapühad midagi katastroofilist ning ei tekita talle muret. „Elame selle üle, ilma probleemideta,“ kommenteeris Raid. Tema sõnul ei mõjuta pankadevahelistee maksete mõnepäevane hilinemine nende äritegevust. 

"Enamasti, kui maksetähtaeg jääb nädalavahetusele, siis me maksame pärast nädalavahetust. Seega eeldan, et enamiku makseid maksame pärast pühi," lausus Raid.

22.–25. aprillini ei saa pühade tõttu pankadevahelisi arveldusi teha. Pankadevahelised maksed ei toimi 22. aprillil, sest siis on riigipüha suur reede. Ka 25. aprillil ei toimu pankadevahelisi ega rahvusvahelisi arveldusi eurodes, kuna ülestõusmispühade 2. püha tõttu on suletud üleeuroopaline arveldussüsteem TARGET2 ja selle arveldussüsteemi Eesti osa.
Pangasiseseid makseid saab teha vastavalt iga panga reeglitele.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2011, 12:24
Otsi:

Ava täpsem otsing