Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Lihavõttejäneseid tehakse talvel, jõuluvanasid kevadel
Saksa magusatööstus vormib igal aastal jänesteks ja munadeks ümber 35 000 tonni šokolaadi. Praegusel ajal käib juba täie hooga jõlumaiustuste tootmine, kirjutab sueddeutsche.de.
Lihavõtted on magusatööstuses pea sama olulised kui jõulud. Vahekord suurtel tootjatel nagu Nestlé, Kraft Foods, Masterfood ja Ferrero on vastavalt 45 ja 55 protsenti.
Saksa magusatootjate liidu andmetel kulub lihavõttemunadele 22 800 tonni šokolaadi ja jänestele 13 200 tonni. Lisaks tibud ja šokolaadist lepatriinud. Iga neljas Saksamaal toodetud šokolaadijänes läheb ekspordiks.
Sakslased söövad igal aastal ligikaudu 132 miljonit šokolaadist lihavõttejänest. Müüakse neid 431 miljoni euro eest, mis teeb iga sakslase kohta pisut rohkem kui 5 eurot.
Et jõuluvanad õigeks ajaks tarbijani jõuaks, käib nende tootmine juba praegu täie hooga. Lihavõttejäneseid vormitakse seevastu talvel.