Reet Hääl: paneksin kirjandi pealkirjaks „Väikerahvuse tolerants“

Väinu Rozental 25. aprill 2011, 11:35

Lõpukirjandi teemaks võiks olla väikerahvuse tolerantsus, vastas Eesti liisingufirmade liidu tegevdirektor Reet Hääl päevaküsimusele, milline teema oleks talle kõige südamelähedasem.

„Viimase aja küsitlused on näidanud, et meil on rassiline sallimatus, meil ei sallita geisid, me ei ole usklikud, me ei usu millessegi,“ põhjendas Hääl teema valikut. „Ma ootaks vastust, miks on meil on nii vähe sallivust. Et kas väikerahvuse puhul, keda on 1,3 miljonit, on see õigustatud, võrreldes näiteks 13 miljonilise või 130 miljonilise rahvusega.“

Hääl ütles, et ta ei mäleta, millisel konkreetsel teemal ta ise omal ajal küpsuskirjandi kirjutas, kuid see oli kirjanduslikul teemal. „Meie ajal oli väga palju kirjanduslikke teemasid ja kui ma ei eksi, siis oli vist ainult üks vaba teema,“ meenutas Hääl. „Ja kui sa sellel teemal kirjutasid, siis hinnati kirjandit märksa rangemalt. Ikka taheti, et kirjutaksid Lermontovi, Tolstoi ja teiste raamatute põhjal.“

Äripäev küsis täna hommikul vahetult enne lõpukirjandi teemade avalikustamist päevaküsimusena, milline on see südamelähedane teema, millele abituriendid võiksid küpsuskirjandis keskenduda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2011, 12:47
Otsi:

Ava täpsem otsing